Dobos torta


Tengernyi nagyon vonzó és egzotikus recept van, amit hosszú ideje szeretnék kipróbálni. Éppen ezért sokszor megfogadtam magamnak, hogy izgalmasabb vizekre evezek és egy rövid időre szakítok a hagyományos magyar süteményekkel. 
Hosszú lenne részletezni ennek a dobostortának a háttértörténetét, röviden pedig nem is éri meg összecsapni. Maradjunk annyiban, hogy gyakoroltam a doboslap készítést.
Nem sokkal azután, hogy kisebb égesi sérüléseimet elláttam és elkészítettem a fotókat, szállításra kész állapotba hoztam a tortát a közel 12 órás munkafolyamatot követően, a következő üzenetet olvastam a levelesládámból: 
 
‘It’s a Pancake Day, and we’re make yours extra special. We have a delicious recipe for Buttermilk & Cinnamon Pancake with Crispy Bacon & Maple Syrup, plus a competition to WIN 1 of 10 pancake making sets, to help you make the perfect pancakes.’
 
Azonnal megvilágosodtam, ki kell dobni a süteményes kivánságlistámat és újra kell gondolnom ezt az egész dolgot. 
 
Addig is, itt a Dobos torta képekben.
A tészta és a krém a Stefánia torta receptje alapján készült, azzal a különbséggel, hogy  5lapot használunk a töltéshez a 6-ra pedig ráhuzzuk a karamell réteget. Ehhez 150g kristáycukrot és 5g vajat használtam. Tegnap láttam egy vérbeli profit dobostetőr szeletelni . Minden úgy történt, ahogyan a nagykönyvben meg van írva, Jutott elég idő a simításra, bejelölesre és vágásra, pontosabban törésre is. Merthogy nagyon határozott mozdulattal akkorát vágott a cukrász éles késével az asztalra, hogy még a sütő is beleremegett. Persze nem vagyok benne biztos, hogy ez a hivatalos eljárás, de végtelenül hatásosnak tűnt. 
Nekem mindig problémám van a karamell felszeletelésével, ezért a lapot cikkekre vágtam és egyenként vontam be cukorral. így is magán hordozza a házi készítés számos jegyét, bosszankodtam is miatta. 
 
 
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s