Rólam és Péntekről

2011-ben Homo Cantabrigiensis néven kezdtem a jelenlegi Péntek Cukrászdát üzemeltetni, csak a magam örömére és szórakoztatására.

Az akkori névválasztást és a későbbi névváltoztatást egy különleges élethelyzet és az abból adódó konyhai próbálkozások indukálták. A szűrkeségben ránktörő péntekek sokat jelentettek a blognak, abból táplálkozott az első időkben.  A díszletek és a szereplők változtak körülöttünk, de Péntek megmaradt, csak átalakult. A hobbi sütögetés köré szőtt álmodozás egyik napról a másikra valósághű mindennapokká nőtte ki magát és hivatalosan is felvettem a fehér köppenyt és cukrászsapkát.

Minden jó, ha a vége jó és a mámoros sikerélényeken túl titkon remélem, hogy az eredeti szereposztással is újrajátszhatjuk a baráti hangulatot, egyszer.

 

Mindenkit szeretettel üdvözlök, kellemes PéntekCukrászdát.

Advertisement

2 thoughts on “Rólam és Péntekről

 1. Karina says:

  Kedves Péntek cukrászda!
  Szeretnék egy Pinata tortát sütni kerek alakú, középen lyukas torta. Sokan Smarties, vagy cukorkát raknak bele, de az az egyszerü verzió. Nekem nyilván a legnehezebb megoldás kell. 😀 Egy csokoládé ganache töltelékre gondoltam a belsejébe, ami kicsit kifolyik, ha felvágjuk. Ehhez szeretnék tippeket kérni. Vajon jó ötlet-e a “200 g étccsokoládé apróra törve
  200 ml állati tejszín (30% zsírtartalommal) “-es arány? vagy inkább 200gcsoki, 300ml tejszín? Sajnos teljesen amatör vagyok, de tökéletes tortát szeretnék. 😀
  Elérhetö vagyok itt: gulyaskarina26@gmail.com

  • Péntek Cukrászda says:

   Kedves Karina!
   Azt gondolom, a fele-fele aranyu ganache ebben az esetben nem a legjobb megoldas. Sokkal jobb eredmenyt erhetsz el 300-350ml tejszint felhasznalasaval, ahogy te is irtad.
   Javaslom, hogy a kozepen kialakitott melyedest kend ki a 50-50%-s kremmel, hagyd megdermedni es csak utanna toltsd bele a szobahomersekelure hult ganache-t. Igy nem szivja be a teszta a nedvesseget es folyos marad a kozepe.
   Remelem, sikerulni fog!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s