Crème mousseline

Crème mousseline 

Az egyik legtöbb tapasztalatot igénylő krém, mivel a cukrászkrémhez adott vajnak nem csak tökéletesen és egyenletesen el kell keverednie, de túlhűtve, vagy túlmelegeítve is kivállik a vaj, a krém pedig szétesik, esetleg folyós lesz. Tehát sokat kell gyakorolni és hibázni, hogy ráérezzünk a tökéletes mousseline szerkezetére. Nyílván a vaj fogja stabilizálni és jól kenhetővé tenni a Pastry creamet, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen hőmérsékletű a krém, amikor elkezdünk vele dolgozni.

Elkészítésének legegyszerűbb módja, ha vesszük egy KitchenAidet (képzeletben) és a kimért alapanyagokat magas fordulatszámon elkezdjük verni. Amikor minden csomó eltünt, konyhai lángszóróval elkezdjük melegíteni a fém keverőedény falát és közdben folyamatosan figyeljük a krémet. Akkor jó, amikor a habverőt kiemelve, szilárd, szépen álló csúcsokat látunk. Ha leesik, lecsúszik a krém a habverőről, vagy túl meleg, vagy hideg a krém. Ezt lehet érezni a kezünkön, körülbelül szobahőmérsékletőnek kell lennie. Ha túl meleg, mehet a hűtőbe, ha hideg melegíthetjük tovább.

Őszintén, nagyon nehéz megunktól megtanulni a helyes mousseline készítést, senki ne hibáztassa magát, ha ez nem megy otthon. De ha sikerült, készíthetünk fraisier-t.

cukrászkrém+vaj (1:0.4)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s