Áfonyás muffinok


Az angol nyár tiszteletére készült el életem második muffinja. Nem hinném, hogy alulértékelem őket, pontosan olyan értékesek mint bármely más édesség a gasztronómia széles skáláján. Azonban, valamiért nekem meglehetősen ritkán jut eszembe muffinokat sütni. 

Az első próbálkozásra nem is pontosan emlékszem, ez utóbbi viszont elég jól sikerült. Ez nem jelenti azt, hogy a sütőből kivéve, első gondolatom nem az volt, hogy kidobom az egészet a kukába. Meg is magyarázom, miért. Összesen 20dkg friss áfonyát használtam, 25dkg liszt mellé, ami gyümölcsimádatom ellenére is, igen szép mennyiségnek tűnik. A frissen sült állapotában a lekvár állagúra sűlt áfonya különösen megosztó eredményt produkál.
Két dolog nyugtatott. Egy, tisztában voltam a közönség elvárásaival. Kettő, egy éjszakát várt, mielőtt az asztalra került. És láss csodát, másnapra ehető állapotúra pihente magát.

20 dkg sima liszt
5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tsk. sütőpor
csipet só
2 tojás
20 dkg barna cukor
25 dkg joghurt
7 dkg puha vaj
2 tk vaníliakivonat
20 dkg áfonya
7 dkg  fehércsok

  • Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
  • A cukrot kikeverjuk a vajjal, hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot es a vaníliakivonatot. A száraz hozzávalókat egy külön tálba összekeverjük majd laza modulatokkal, ügyelve, hogy ne dolgozzuk túl a tésztát, hozzáadjuk a tojásos masszához. Végül jöhet az áfonya és a csokoládé.
  • 25 perc alatt elkészülnek.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s