Grillezett zöldségek


A visszaszámlálás egyre gyorsabb ütemet diktál. Egy hét, megjósolhatatlan mennyiségű doboz és elintéznivaló. Ezekkel lassan szembesülnünk kéne, őszintén, itt lenne az ideje.  Mindezeket magunk mögött tudva egy minden elemében ismeretlen világba találjuk majd magunkat. Amit innen viszünk magunkkal, az felbecsülhettelen ebbe a pillanatban. Valószíőnűleg heteket kell eltöltenünk az új helyen, ahhoz, hogy tisztábban lássuk az elmúlt 3évet.

Ami ez idáig biztosnak tűnik az új lakásban, az maga a konyha. Alig várjuk.
Mivel augusztust írunk,biolóhiai óránkra alapozva, bármilyen bizar arcát is mutatja nekünk az angol nyár, mi érezzük a meleget. Ehhez és a pakolásos szabadsághoz egy gyors nyári recept illik igazán. Az eredeti instrukciókat alapul véve, de a hozzávalókat felülírva, elkészítettem és úgy vélem, szerettük is.

Hozzávalók 3személyre:
1,5 közepes cukkini, vékony szeletekre vágva
10-15szem apró, ízletes paradicsom, félbevágva
300g tészta
5 evk olivaolaj
szárított paradicsom
só, bors
A zöldségeket sütőlapra helyezzük,olviaolajjal megkenjük, sózzuk és borsozzuk, végül meggrillezzük a sütőben (kb. 15-20 perc alatt készül el ez a mennyiség).
A tésztát kifőzzük és a grillezett zöldségeket, apróra vágott szárított paradicsomot hozzákeverjük, majd meglocsóljuk olivaolajjal.
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s