Barackos amaretti torta


Lezárás, újrakezdés, folytatás. Szokás mondani, hogy az ember a nagy változások idején kezd igazán ragaszkodni a megszokotthoz. Ez nálam ma nem működött, régóta nem tapasztalt módon semmire nem vágytam jobban, mint valami új kipróbálására.

Hozzávalók: 1kg kimagozott, megtisztított barack, 90g cukor, 4tojás, 2 evk. daráltmandula, 200g amaretti keksz összetörve, 25g kakaópor

  • 180°C-ra előmelegítem a sütőt és egy tortaformát alaposan kivajazok, kilisztezek.
  • A barackokat a cukorral együtt egy lábasba teszem és 10 percig, lassú tűzön összemelegítem. Ha kész, villával összetöröm a gyümölcsöket. 
  • Közben a tojásokat az összetört amarettivel, mandulával habosra keverem, hozzáadom a kakaóport és végül a barackpürét. 
  • Mehet a sütőbe 30percre. 
  • Porcukorral megszórva, langyosan tálalom. Jól kiegészíti egy kevés tejszínhab, de egy gondosan megválasztott fagylalt is finom társa lehet.
Gyors desszert, de érdemes figyelmet szentelni a hozzávalókra. Semmi technika nincs benne, nem kell három napig becézgetni, simogatni, ez tény. De egy rossz minőségi barack azonnal végez vele. Szerencsésebb országokban ez azt jelenti, hogy az ember figyeli a piacon a fajtákat és hosszabb-rövidebb piackutatás után eldönti, hogy melyik a legfinomabb idén. Angliában van az érett és az érettlen barack. Én igyekszem az utóbbit választani.
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s